Informacija. Siekiate itin gerų rezultatų paieškos sistemose? Siūlome mokamą paslaugą - straipsnių talpinimas aukštą Google PageRank turinčiose svetainėse. Plačiau skaitykite čia.

Saldus stalas: ką gaminti?

Receptai

Receptai

Kiekvienai šventei pagardinti reikalingi ir saldaus stalo receptai. Kuo įdomesnių, skanesnių ir sveikesnių vaišių prigaminsite, tuo labiau patenkinti bus jūsų svečiai. Taigi, susikaupkite ir išsiaiškinkite, kurie saldūs receptai vakarienei arba vakarėliui galėtų būti labiausiai tinkami jums.

Obuolių pyragas

Rudenį – ta pati geriausia galimybė skaniai pamaitinti ir save, ir savo draugus.  Obuoliai tiesiog lenkia šakas, ir jūs galite jų prisirinkti į valias. obuolių pyragas pasižymi tuo, jog jis yra kur kas minkštesnis, švelnesnis ir skanesnis nei koks nors riebus pyragas. Tarkime sunkių, riebių tortų ir pyragų receptai skatina naudoti daug įvairių tikrai sunkiai virškinamų produktų. Na o obuolių pyragas? Kaip jį pagaminti?

Sakykime, gaminame tradicinę porciją, vieną keptą pyragą. Taigi, imkite kokia dešimt didelių obuolių, juos nulupkite ir supjaustykite mėnulio formos skiltelėmis. Kas toliau, kaip gaminamas šis lengvas maistas? Receptai apie pačios tešlos paruošimą atsiliepia skirtingai. Tikriausiai – kokia šeimininkė, tokie ir receptai. Kiekvienas žmogus turi savo aukso viduriuką ir savo iš tiesų mėgstamą variantą.

Taigi, jeigu labai norite, galite netgi kepti pyragą, kuris bus pagamintas iš mielinės tešlos. Tada turėsite net ne pyragą, o beveik bandelę. Visgi, mažai iškildinta mielinė tešla primins pyragą – ji bus sunki ir šlapia. Taip pat galite kepti pyragą ir su kapota tešla – tuomet jis primins itališkus patiekalus su lengvutėliu traškesiu burnoje ir tirpstančiu pyragu. Galite kepti ir biskvitiniu pagrindu. Tačiau bene populiariausias visų laikų variantas – tai vadinamoji „greittešlė“, visada juk populiarūs greito paruošimo receptai. Pyragai gali būti paruošiami itin sparčiai, jeigu žinote kaip. Tereikia išplakti kiaušinius, sudėti grietinę, aliejų ar lydytą sviestą, cukrų, miltus, kepimo miltelius, viską sumaišyti – ir štai jūsų pyragas jau parengtas. Skanaus.

Šokoladas

Visada smagu turėti tikrą, natūralų daiktą. Taigi, jūsų kulinarinėse rankose atsiduria net ir tokie dalykai, kuriuos įprastai matote tik parduotuvių vitrinose. Ar žinote, kad galite patys pasigaminti šokoladą? Viskas labai paprasta. Pirmiausiai virkite karštą šokoladą, o kai norėsite padaryti atitinkamas formas, pravers ir receptai su nuotraukomis.

Kaip verdamas karštas šokoladas? Užvirkite stiklinę pieno. Jeigu norite riebesnio šokolado, kažkurią pieno dalį keiskite lydytu sviestu. Tarkime, tai gali būti trys ketvirtadaliai pieno ir vienas ketvirtadalis sviesto. Tik nedarykite to per riebaus, kitaip bus neįmanoma valgyti. Tokie receptai pietums žinoma netiks, nes čia jau tikras desertas. Taigi, į užvirintą mišinį įdėkite penkis kaupinus šaukštus kakavos. Reikėtų dėti ir cukraus – priklausomai nuo to, kokio saldumo norite šokolado. Jeigu norite labai saldaus, tuomet teks dėti lygiai tiek pat, kiek ir kakavos. O jeigu norite šiek tiek kartesnio, vadinamojo „juodo“, tuomet tegul cukraus būna šiek tiek mažiau.

Karštas šokoladas bus puikus glaistas bet kokiam pyragui, desertui, ledams, net ir varskes apkepas gali būti gardžiai aplaistytas karštu šokoladu. O jeigu jo norite kieto, tuomet dėkite daugiau kakavos, cukraus, šiek tiek mažiau skysčių. Paskui užvirintą karštą šokoladą pilstykite į atitinkamas formeles ir padėkite sustingti į kamerą ar šaldytuvą. Jeigu šokoladas sustingo nepakankamai, tuomet reikėjo pilti dar mažiau skysčio, be to, reikėjo įdėti netgi krakmolo. Tik ne per daug, lygiai taip kaip ir sausainiu receptai ar bet ko kito, siekiant kietumo, negali būti perdozuoti krakmolo, taip ir šokoladas visada turi išlaikyti savo tikrąjį skonį.

Comments are closed.