Informacija. Siekiate itin gerų rezultatų paieškos sistemose? Siūlome mokamą paslaugą - straipsnių talpinimas aukštą Google PageRank turinčiose svetainėse. Plačiau skaitykite čia.

Indai

indaiVirtuvėje – tik saugūs ir kokybiški indai

Ne visi indai yra sveiki ir tinkami naudoti. Kai kurie pagaminti iš sveikatai kenksmingų medžiagų. Vieni pavojingiausių yra aliuminio indai. Jie pigiausi, lengviausi, bet kai kuriose šalyse net uždrausti dėl pavojingumo sveikatai. Tad kokie indai tinkamiausi gaminti valgį? Kur jų galima įsigyti? Ar tikrai pigus puodas niekuo nesiskiria nuo brangaus?

Aliuminiui – ne!

Kaip minėta, aliuminio indai nėra pats geriausias pasirinkimas. Juose ypač negerai virti rūgščius produktus, tokius kaip kopūstų sriuba ar obuolienė. Be to, šių puodų nepatartina šveisti abrazyviniais šveitikliais. T. y. tokiais, kurie turi mažyčių grūdelių, galinčių nutrinti oksido plėvelę. Ji dengia puodo dugną ir saugo nuo kenksmingų medžiagų išsiskyrimo. Visai kas kita – nerūdijančio plieno ir stikliniai indai. Jie vieni saugiausių žmogui. Tačiau būtina išsiaiškinti, ar stiklas pritaikytas karščiui. Kitaip jo į orkaitę dėti nevalia. O kalbant apie nerūdijančio plieno puodus, reikėtų būti tikriems, kad jie yra be nikelio. Ši medžiaga pavojinga. Verdant daržovių ar aštrius produktus, gali tapti netgi kancerogeninė. Dažniausiai pigūs nerūdijančio plieno puodai ir kiti indai būna su nikeliu, nes taip juos pagaminti tiesiog pigiau. Bet ir brangius pirkinius verta patikrinti. Kaip tai padaryti? Šioks toks rodiklis yra ir kaina. Vis dėlto patikimiau paieškoti užrašo ant indo „nikel free“. Dar blogiau, jei gamintojai naudoja ne tik nikelį, bet ir vario priemaišas. Tokiame puode verdant vandenį, jis gali įgauti metalo skonį.

Šykštus moka du kartus?

Paprastai indai profesionalams būna saugiausi ir aukščiausios kokybės. Kartais jie pavadinami indai kavinems, restoranams. Tiesa, jų kaina nemaža. Vis dėlto daug žmonių nenori rizikuoti sveikata. Jie vadovaujasi taisykle „šykštus moka du kartus“. Kitaip tariant, geriau nusipirkti vieną ypač kokybišką ir saugų puodą ir juo džiaugtis keletą metų (ar ilgiau), nei keikti per keletą mėnesių subraižytą tefloninę dangą. Profesionalams skirtų indų galima ieškoti visose indų parduotuvėse. Neblogų pirkinių galima rasti ir žinomuose prekybos centruose, prekiaujančiuose buitine technika ir namų apyvokos daiktais. Be to, šie indai parduodami internetu. Pirkėjai pastebėjo, kad tie patys indai internete dažnai būna pigesni nei parduotuvėje. Tad jų paieškoti verta visose vietose. Juo labiau kad pasidairyti internete nieko nekainuoja ir neužima daug laiko.

Šaltų produktų laikymas

Taigi gaminti maistą saugiuose induose labai svarbu. Tačiau ne mažiau svarbu tinkamai laikyti šaltą maistą, likučius ir visus produktus, skirtus maistui ruošti. Pavyzdžiui, plastikiniai indai biriems produktams yra vieni populiariausių. Tačiau specialistai pataria, esant galimybei, juos laikyti stikliniuose induose. O ir kiti indai lekstes puodeliai, kuriuose laikomas maistas, neturėtų būti plastikiniai. Jei naudojami plastikiniai indai, privalu bent jau išsiaiškinti, ar jie skirti kontaktui su maistu. Jei ant indo nupieštas perbrauktas kvadratėlis su šakute ir taure, tai reiškia, kad šio indo jokiu būdu negalima naudoti maistui – nei gaminti, nei laikyti.

Geriausia dovana

Kokybiškas, saugus indas gali tapti puikia dovana per įvairias šventes. Tokių žinomų firmų kaip sangaida ar zana indai tikrai atitiks aukščiausius kokybės reikalavimus. Svarbu ir tai, kad pardavėjos čia sugebės patarti ir parinkti geriausią indą ar indų komplektą. Sakoma, kad dovanos turėtų būti tokios, kurių žmogus pats sau pagailėtų, nors ir labai to daikto nori. Taip jį nudžiuginti galima labiausiai. Geri indai gali tapti būtent tokia dovana – nesvarbu, ar teikiami per gimtadienį, ar atnešami Kalėdų senelio…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>